Recensie | Musical The Lion King terecht al meer dan twee jaar kippenvelbezorger

This blog is a guestblog in Dutch to exchange ideas and expertises with my colleague writers of the minor Crossmedia Journalism at the Rotterdam University of Applied Sciences.
Use for English the Google Translate plugin in the footer of this website. Enjoy reading!

Musical The Lion King terecht al meer dan twee jaar kippenvelbezorger

De Disneymusical The Lion king: ook wel de koning der musicals, zoals gepresenteerd door Stage Entertainment. En terecht, want na de première op 30 oktober 2016 in het AFAS Circustheater in Scheveningen staat deze musical nog steeds als een huis. Het prachtige en snel wisselende decor, de adembenemende kostuums en de zuivere samenzang bezorgen drie uur lang kippenvel bij het publiek.

Jill de Jong | 7 november 2018

The Lion King | Foto © Deen van Meer
The Lion King | Foto © Deen van Meer

De aftrap van de musical is al indrukwekkend. Vanuit meerdere kanten in de zaal betreden dansers en beesten, zoals reusachtige giraffen- en olifantenkostuums het podium. Vanaf dat moment waan je je in Afrika en de productie zorgt ervoor dat je dit gevoel tot het einde vast houdt.

Muziek van Tim Rice en Elton John worden wederom ter horen gebracht en karakters als Nala, Simba, Timon en Pumbaa nemen het publiek weer mee door een junglereis van emoties. De reis begint bij de geboorte van Simba. De Jonge Simba vlucht nadat hij gelooft dat hij de oorzaak is van het overlijden van zijn vader Mufasa (David Concalves). Hoewel Simba de troon van zijn vader zou overnemen, wordt dit nu gedaan door de broer van Mufasa, de slechterik Scar (Jorrit Ruijs). Het publiek ziet hoe Simba (Naidjim Severina) opgroeit in het gezelschap van Timon (Steve Beirnaert) en Pumbaa (Mike Wauters) en van hen de wijsheid ‘Hakuna Matata’ als levensmotto overneemt. Na enkele tijd loopt Simba Nala (Gaia Aikman) weer tegen het lijf, die dacht dat Simba dood was. De liefde bloeit op en samen veroveren ze de troon van zijn slechte oom Scar terug.

De musical The Lion King is in Nederland al eerder op de planken geweest tussen 2004 en 2006. Toch lijkt deze versie een modern tintje te hebben gekregen. Vooral de rol van vogel Zazu (Barry Beijer) draagt hier op een grappige manier aan bij door bijvoorbeeld het zingen van het Disneynummer Frozen of het uit zijn rol stappen om zich te realiseren dat de theaterdoeken lijken op Hemagordijnen.

Helaas kondigt Stage Entertainment aan dat er volgend jaar een einde komt aan dit spektakel. De laatste voorstelling van The Lion King wordt gespeeld op zondag 21 juli 2019. Jong, oud, musical- en Disneyliefhebber of niet, hier wil je bij zijn geweest. Dus voor wie de musical nog niet heeft gezien: komt dat zien!

Leave a Reply