The Beast – Wendy Stroobant

[NL – EN]

Mijn boek beoordeling van “Het Beest” geschreven door Wendy Stroobant.

Titel: Het Beest
Auteur: Wendy Stroobant
Genre: Fictie
NUR: 284 = Fictie 13-15 jaar
Uitgever: Davidsfonds Uitgeverij
Jaar 1e editie: 2007
Jaar gelezen editie: 2007 (1)
Originele taal: Nederlands
Gelezen taal: Nederlands
Boekversie: Paperback
Pagina’s: 132
Beoordeling: 3/5 sterren

Achterkant:
“De zeventienjarige Lise voelt zich onwennig in het luxueuze kasteel van Saint-Sauveur. Ze is de nieuwe gouvernante van de drie kinderen van de graaf, maar Janvier, Marie-Ange en Jean-Paul hebben helemaal geen babysit nodig. Lise besluit dan maar het vreemde kasteel te verkennen

Lise neemt haar rok in haar handen en beklimt de smalle wenteltrap. Voor de deur blijft ze staan. Ze hoort licht gerammel als van een ketting die over de grond schuurt. Het spook! Iemand kruipt over de vloer en aan haar voeten ziet ze een vel papier onder de deur uitkomen. Bevend bukt ze zich en ze trekt het blad naar zich toe.

In haar handen heeft Lise de eerste brief van het beest, dat als een gevangene in de torenkamer van het akelige kasteel leeft. Wie is het beest? Waarom houdt de graaf hem verborgen? En wat doen Janvier, Marie-Ange en Jean-Paul tijdens hun nachtelijke tochten?”

De schrijftster

Wendy Stroobant debuteerde met de knappe historische roman ‘Orfeo’. Deze keer vertelt ze het razend spannende verhaal van een verborgen wolfskind tijdens de Franse Revolutie. Vol intriges, familiedrama’s en andere mysteries.

Mijn verhaal:

Het boek begint spannend en de spanningsboog houdt je een lange tijd vast. Maar ik kwam er wel geleidelijk aan achter dat dit boek niet echt een boek voor mij is. Het is gewoon goed geschreven door de bewoordingen, de opbouwende spanning keer op keer, het mysterie, het familiedrama en de nieuwsgierigheid. Ja de karakters zijn ook heel nieuwsgierig in het verhaal en dikwijls eigenwijs of zeer op hun hoede. Dat contrast is mooi om te lezen. Toch vond ik het niet echt een boek voor mij en heb ik het met veel moeite uitgelezen omdat ik het meer vind neigen naar een psychologisch drama. Iemand die zich steeds alles afvraagt wat wat is en de grote (on)gehoorzaamheid van de kinderen enzovoorts. De intrige…die vind ik dus niet zo fijn in het boek. Verder is het wel een heel spannend boek – en dan niet de vergelijking van spannend als in een detective boek maar als in een roman – en wel een aanrader als je een kort boek wilt lezen dat in een dag uit kan.

[EN]

My book review of “Het Beest” written by Wendy Stroobant.

This book is originally written in Dutch and I have no rights – they belong to the writer and the publisher – to translate the back cover and the piece (of the back cover) about the author. So my English part of the review will be my opinion about the book.

My story:

The book starts out exciting and the tension keeps you fixed a long time. But I came there gradually realized this book is not really a book for me. It’s just good written by the wording, constructive tension over again, the mystery, the family drama and curiosity. Yes, the characters are also very curious in the story and often opinionated and very wary. That contrast is nice to read. However, I found not a book to me and I read it with great difficulty because I am more inclined to a psychological drama. Someone who always all wondering what is what and the major (dis) obedience of the children and so on. The intrigue … I find not so nice in the book. Furthermore, it is a very exciting book – and not comparing exciting as a detective novel but a novel – and I recommended it if you want to read a short book in a day.

One thought on “The Beast – Wendy Stroobant

Leave a Reply